Stoelzle Wymiarki

Polityka prywatności

z grupy szkła Stoelzle

Bardzo poważnie traktujemy ochronę Państwa danych osobowych w naszej firmie. Dlatego Państwa dane osobowe przetwarzamy zawsze zgodnie z ustawowymi zobowiązaniami w zakresie ochrony danych. Wyznaczyliśmy zewnętrznego inspektora ochrony danych. Zewnętrzne zlecenie ochrony danych będzie realizowane przez UIMC Dr. Voßbein GmbH & Co KG (www.uimc.at/datenschutz).

STOELZLE Wymiarki wyznaczyło osobę odpowiedzialną za ochronę danych osobowych z którą możesz się skontaktować wysyłając maila na adres: iod.STW@stoelzle.com.

W dalszej części chcielibyśmy poinformować Państwa o przetwarzaniu danych osobowych:

  1. Gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych na naszej stronie internetowej
  2. Przetwarzanie danych klientów i dostawców (dane osobowe)
  3. Prawa osób, których dane dotyczą (obowiązujące dla wszystkich zagadnień)
  4. Kontakt do inspektora ochrony danych (dotyczy wszystkich zagadnień)

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania od czasu do czasu zmian w niniejszej Polityce Prywatności, tak aby była ona zawsze zgodna z wymogami prawnymi lub do zmiany naszych usług w Polityce Prywatności, np. wprowadzenia nowych usług.

Z naszej strony internetowej mogą Państwo korzystać bez konieczności ujawniania swojej tożsamości. Jeśli na naszej stronie internetowej prosimy o podanie danych osobowych, np. w formularzu kontaktowym lub poprzez rejestrację/logowanie i jeśli są one wymagane (np. nazwisko, adres lub adres e-mail), oświadczamy, że podanie tych danych jest dobrowolne. Podane informacje są wykorzystywane do naszych celów biznesowych.

1.1. Formularz kontaktowy

W przypadku jakichkolwiek pytań oferujemy Państwu możliwość skontaktowania się z nami za pomocą formularza kontaktowego na naszej stronie internetowej. Pola oznaczone jako obowiązkowe muszą zostać wypełnione, abyśmy mogli skategoryzować i odpowiedzieć na zapytanie. Dodatkowe informacje mogą zostać podane dobrowolnie. Przetwarzanie danych w celu nawiązania kontaktu z nami odbywa się zgodnie z Art. 6 par. 1 ust. 1 lit. a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów), na podstawie Państwa dobrowolnej zgody.

Zebrane dane osobowe wynikające z korzystania z formularza kontaktowego są usuwane po zrealizowaniu Państwa żądania lub po upływie okresów przechowywania zgodnie z obowiązującym prawem podatkowym i handlowym.

1.2. Przekazywanie danych

Przekazywanie danych osobom trzecim w celach komercyjnych lub niekomercyjnych nie odbywa się bez Państwa wyraźnej zgody. Przekazujemy Państwa dane osobowe osobom trzecim tylko wtedy, gdy jest to zgodne z obowiązującym prawem [np.: na podstawie art. 6 RODO] i/lub jest to konieczne. Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane przez firmy współpracujące z nami tylko na podstawie zawartych umów powierzenia. Dane osobowe mogą być również przekazywane organom Państwowym na mocy obowiązujących przepisów prawa. Strona internetowa jest hostowana przez WP Engine i utrzymywana przez Bramauer Branding. Pełna odpowiedzialność za przetwarzanie danych pozostaje po naszej stronie. Ponadto na naszej stronie internetowej korzystamy w pewnym zakresie z wtyczek innych usługodawców; szczegóły znajdują się poniżej.

1.3. Cookies i wtyczki

Ta strona używa “Cookies”. Cookies to pliki tekstowe, które są przechowywane na komputerze użytkownika i umożliwiają analizę korzystania z witryny, jak również rozpoznanie użytkownika podczas następnej wizyty na tej stronie. Możesz zapobiec instalacji plików cookie poprzez odpowiednie ustawienia w przeglądarce lub poprzez zezwolenia podane w banerze plików cookie. Może to jednak spowodować, że nie będą Państwo mogli korzystać z niektórych funkcji tej strony internetowej. Nasza strona korzysta z różnych wtyczek innych usługodawców. Szczegółowe informacje na ten temat znajdują się poniżej.

Zmień ustawienia plików cookie

 

1.3.1. Ciasteczka Borlabs

Ta strona korzysta z Borlabs Cookie, który ustawia technicznie niezbędny plik cookie (borlabs cookie) w celu zapisania zgody na korzystanie z plików cookie. Borlabs Cookie nie przetwarza żadnych danych osobowych. Borlabs cookie przechowuje zgodę, której udzieliłeś podczas wejścia na stronę. Jeśli chcesz cofnąć tę zgodę, po prostu usuń plik cookie w swojej przeglądarce. Przy ponownym wejściu na stronę/ponownym załadowaniu strony internetowej, zostaniesz ponownie zapytany o zgodę na korzystanie z plików cookie.

1.3.2. Menedżer tagów Google

Ta strona korzysta z Google Tag Manager firmy Google LLC. Google Tag Manager to rozwiązanie, które pozwala na zarządzanie tagami stron internetowych za pomocą interfejsu. Google Tag Manager zarządza tagami Google (np. tagiem Google Analytics), ale obsługuje również tagi od innych dostawców. Samo narzędzie Tag Manager (które implementuje tagi) jest domeną bez plików cookie i nie rejestruje danych osobowych. Narzędzie to powoduje aktywację innych znaczników, które ze swojej strony mogą w pewnych okolicznościach rejestrować dane. Google Tag Manager nie ma dostępu do tych informacji, ale przekazuje je osobom trzecim za pośrednictwem odpowiednich znaczników (Google Analytics). Informacje o tym, w jaki sposób można odwołać przetwarzanie danych osobowych za pomocą odpowiednich znaczników, można znaleźć w sekcji danego znacznika wymienionego w niniejszym oświadczeniu o ochronie danych.

1.3.3. Analiza stron internetowych za pomocą Google Analytics

Jeśli wyrazili Państwo zgodę na stosowanie plików cookie do śledzenia zgodnie z art. 6 par. 6 para. 1 lit. a RODO podczas odwiedzania naszej strony internetowej, strona ta korzysta z Google Analytics, usługi analizy internetowej firmy Google Ireland Limited; Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland. (“Google”), na podstawie Państwa zgody. Google Analytics używa tzw. Cookies, plików tekstowych, które są zapisywane na Państwa komputerze i umożliwiają analizę korzystania z witryny. Informacje o korzystaniu z witryny internetowej wytworzone za pomocą plików cookie (łącznie z Państwa skróconym adresem IP) są przekazywane i przechowywane na serwerze Google w USA przez okres 14 miesięcy. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej dla właściciela witryny oraz świadczenia innych usług związanych z korzystaniem z witryny internetowej i Internetu. Ponadto Google może przekazywać te dane osobom trzecim, np. urzędom USA, jeżeli jest to wymagane przez prawo lub jeżeli osoby trzecie przetwarzają te dane na zlecenie Google. W przypadku, gdy użytkownik wyraził zgodę na stosowanie plików cookie, ale chce ją później wycofać, może to zrobić poprzez odpowiednie zarządzanie ustawieniami plików cookie na naszej stronie internetowej. Alternatywnie mogą Państwo zainstalować w swojej przeglądarce tzw. dodatek (add-on).

Następujący link prowadzi do dodatku na stronie Google: tools.google.com/dlpage/gaoptout

1.3.4. Facebook

Nasza strona internetowa zawiera linki do strony internetowej Facebooka. Strona ta jest obsługiwana przez Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irlandia). (4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irlandia). Zamiast wtyczek Facebooka zdecydowaliśmy się na umieszczenie linku tylko do Facebooka, aby podczas odwiedzin naszej strony internetowej dane osobowe nie były automatycznie przekazywane do Facebooka. To rozwiązanie techniczne uniemożliwia nam również automatyczne pobieranie od Państwa danych osobowych w tym zakresie. W przypadku samego linku do strony Facebooka, Facebook przetwarza Państwa dane osobowe tylko wtedy, gdy aktywnie klikną Państwo na przycisk Facebooka. Jeżeli podczas odwiedzin naszej strony internetowej byli Państwo już zalogowani na swoim koncie na Facebooku, Facebook przetwarza przynajmniej informacje o tym, które z naszych stron internetowych odwiedzili Państwo za pomocą swojego adresu IP, w jakim czasie i za pomocą jakiej przeglądarki. Facebook może przekazywać te dane osobom trzecim, np. władzom USA, jeśli jest to wymagane przez prawo, lub gdy osoby trzecie przetwarzają dane w imieniu Facebooka. Nie mamy wpływu na rodzaj i zakres danych osobowych przetwarzanych przez Facebook.

Dane osobowe pobieramy od Państwa za pośrednictwem Facebooka tylko wtedy, gdy stają się Państwo aktywni na naszym fanpage’u na Facebooku, za który odpowiadamy wspólnie z Facebookiem, i ujawniają swoje dane osobowe. Podając dane na naszej stronie na Facebooku, wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie tych danych przez nas zgodnie z art. 6 ust 1 lit. a RODO.

Dalsze informacje na temat przetwarzania danych można znaleźć w oświadczeniu o ochronie danych osobowych Facebooka pod adresem: facebook.com/about/privacy

1.3.5. LinkedIn

Nasza strona internetowa zawiera linki do strony internetowej LinkedIn. Strona ta jest obsługiwana przez LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irlandia. Zamiast używać wtyczek, łączymy się tylko z LinkedIn. Dlatego Państwa dane osobowe nie są automatycznie przekazywane do LinkedIn podczas odwiedzania naszej strony internetowej. W przypadku zwykłego linkowania do strony LinkedIn, LinkedIn przetwarza Państwa dane osobowe tylko wtedy, gdy aktywnie klikną Państwo na przycisk LinkedIn. LinkedIn może przekazywać dane osobom trzecim, np. władzom USA, jeśli jest to wymagane przez prawo lub jeśli osoby trzecie przetwarzają dane w imieniu LinkedIn. Nie mamy wpływu na rodzaj i zakres Państwa danych osobowych przetwarzanych przez LinkedIn.

Dalsze informacje na temat przetwarzania Państwa danych można znaleźć w polityce ochrony danych LinkedIn pod adresem: linkedin.com/legal/privacy-policy

1.3.6. YouTube

Nasza strona internetowa korzysta w celach marketingowych z wtyczek serwisu YouTube, należącego do Google. Dostawcą jest Google Ireland Limited; Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia. Połączenie z serwerami YouTube jest nawiązywane, gdy odwiedzają Państwo jedną z naszych stron internetowych, na której osadzona jest wtyczka YouTube. Adres IP osoby odwiedzającej naszą stronę internetową, jak również informacje o tym, które strony internetowe dana osoba odwiedziła, są przekazywane do YouTube w procesie, jeśli wyrazili Państwo zgodę na gromadzenie i przekazywanie swoich danych osobowych zgodnie z Art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Gromadzenie i przekazywanie danych osobowych do YouTube odbywa się nawet wtedy, gdy nie posiadają Państwo konta YouTube. Jeśli jednak posiadają Państwo konto YouTube, Państwa zachowanie podczas przeglądania naszej strony internetowej może zostać przyporządkowane do Państwa indywidualnego profilu YouTube. Można temu zapobiec, wylogowując się z konta YouTube przed odwiedzeniem naszej strony internetowej. YouTube może przekazywać dane osobom trzecim, np. władzom USA, jeśli jest to wymagane przez prawo lub jeśli osoby trzecie przetwarzają dane w imieniu YouTube.

Dalsze informacje na temat postępowania z danymi użytkowników można znaleźć w polityce prywatności YouTube pod adresem: policies.google.com/privacy

1.4. Rejestrowanie

Przy każdym wejściu na tę stronę internetową tworzone i przetwarzane są protokoły do celów statystycznych, przy czym pojedynczy użytkownicy pozostają anonimowi:

  • Odsyłacz (strona, z której dotarłeś na tę stronę)
  • Wyszukiwane hasła (przez wyszukiwarki jako referrer)
  • IP jest analizowane w celu określenia kraju pochodzenia i dostawcy.
  • Przeglądarka, system operacyjny, zainstalowane wtyczki i rozdzielczość ekranu
  • Czas trwania wizyty na stronie internetowej.

Podane dane będą przez nas przetwarzane w oparciu o nasze uzasadnione interesy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO w następujących celach:

  • Zapewnienie bezproblemowego nawiązania połączenia ze stroną internetową
  • Zapewnienie komfortowego korzystania z witryny internetowej
  • Ocena bezpieczeństwa i stabilności systemu, jak również
  • Dla dalszych celów administracyjnych.

Zastrzegamy sobie prawo do późniejszego sprawdzenia tych danych, jeśli istnieją konkretne przesłanki wskazujące na ich nielegalne wykorzystanie. Dane zostaną usunięte natychmiast, gdy nie będą już potrzebne do celów, dla których zostały zebrane, najpóźniej jednak po upływie sześciu miesięcy.

1.5. Odpowiedzialność za własne treści

Zawartość tych stron została stworzona z największą dokładnością. Nie możemy jednak udzielić gwarancji na prawidłowość, kompletność i aktualność treści. Jako usługodawca jesteśmy odpowiedzialni za własne treści na tych stronach zgodnie z ogólnymi przepisami prawa.

1.6. Odpowiedzialność za linki (treści osób trzecich)

Należy rozróżnić pomiędzy naszymi własnymi treściami a odsyłaczami (“linkami”), które prowadzą do innych treści innych oferentów. Nie mamy żadnego wpływu na zawartość stron, do których prowadzą linki. W tym przypadku za treści odpowiada zawsze oferent lub operator tych stron.

 

Twoje prawa: Zobacz poniżej
Kontakt z inspektorem ochrony danych: Zobacz poniżej

My, jako partner umowny Państwa firmy (dane osobowe, B2B), przetwarzamy dane osobowe w odniesieniu do Państwa osoby w celu przygotowania oferty, realizacji umów, prowadzenia księgowości i ewidencji kosztów na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO oraz w celu wypełnienia zobowiązań umownych i prawnych (np. prawo handlowe i podatkowe) na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO. Stosunek handlowy istnieje między nami a Państwa firmą. Ze względu na wymagania zewnętrzne (w zakresie prawa podatkowego i celnego) może się zdarzyć, że dane osobowe dotyczące Państwa osoby zostaną porównane z listami opublikowanymi przez organy rządowe.

Ponadto dane mogą być również przetwarzane w uzasadnionych celach zgodnie z art. 6 ust.1 lit. f RODO, takich jak wewnętrzne badania rynku, cele marketingowe i statystyki wewnętrzne. Uzasadnione interesy polegają w szczególności na optymalizacji procesów i przyporządkowaniu na podstawie kosztów. Państwa interesy, prawa podstawowe i podstawowe wolności zostaną należycie uwzględnione.

Podane przez Państwa dane są niezbędne do realizacji stosunku umownego. Bez tych danych nie będziemy mogli zrealizować umowy zawartej z Państwa firmą.

2.1. Przekazywanie danych

Zewnętrzni usługodawcy

Państwa dane osobowe są częściowo przekazywane zewnętrznym usługodawcom (np. księgowy, wsparcie prawne). W pewnym zakresie zewnętrzni usługodawcy mogą uzyskać dostęp do Państwa danych zgodnie z zawartą umową powierzenia i zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. W takich przypadkach usługodawcy są zobowiązani do przestrzegania instrukcji, co zapewniają odpowiednie umowy. Zewnętrzni usługodawcy mogą częściowo znajdować się również poza UE. Również te przedsiębiorstwa zapewniają odpowiedni poziom ochrony danych poprzez zawarcie z nami standardowych klauzul umownych UE. Regulacje te są dostępne na życzenie.

Globalne działania grupy Stoelzle

Aby zapewnić Państwu optymalne informacje i usługi w wyżej wymienionych celach, informacje dotyczące stosunku umownego (w tym dane osobowe) będą przekazywane w ramach naszej działającej globalnie Grupy Stoelzle Glass (w tym w USA i Rosji, poza obszarem UE/EOG). Nawet te przedsiębiorstwa w ramach grupy, które mają siedzibę poza UE, zapewniają odpowiedni poziom ochrony danych poprzez zawarcie z nami standardowych klauzul umownych UE. Regulacje te są dostępne na życzenie.

2.2. Przechowywanie i usuwanie danych

Państwa dane są przechowywane tak długo, jak długo są one potrzebne do wyżej opisanych celów zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

 

Twoje prawa: Zobacz poniżej
Kontakt z inspektorem ochrony danych: Zobacz poniżej

Niniejszym informujemy, że zgodnie z RODO mają Państwo prawo do uzyskania informacji na temat danych osobowych, jak również sprostowania,  usunięcia (w zakresie nie wymaganym przepisami prawa), ograniczenia przetwarzania lub prawa do sprzeciwu wobec przetwarzania, jak również prawa do przenoszenia danych osobowych. Podobnie, mają Państwo prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego ds. ochrony danych, jeśli uważają Państwo, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy zawarte w RODO. Jeśli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody zgodnie z art. 6 ust 1 lit. a lub art. 9 ust. 2 lit. a RODO, masz również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na legalność przetwarzania na podstawie zgody do momentu odwołania.

Dane kontaktowe odpowiedzialnego organu nadzorczego

Austria
Austriacki organ ochrony danych
Barichgasse 40-42, A-1030 Vienna
Telefon: +43 1 52 152-0
E-Mail: dsb@dsb.gv.at

Polska
Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych
Ul. Stawki 2
00-193 Warszawa
www.uodo.gov.pl

W razie pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych można zwrócić się do naszego pełnomocnika ds. ochrony danych, który wraz ze swoim zespołem jest do dyspozycji w przypadku próśb o informacje, ogólnych zapytań lub skarg.

Austria
Dr. Jörn Voßbein
Zewnętrzny inspektor ochrony danych
UIMC DR. VOSSBEIN GmbH & Co KG
Fleischmarkt 1/6/12, A-1010 Wiedeń
Telefon: +43 1 20 5107 3383
E-Mail: datenschutz.stoelzle@uimc.at
uimc.at/datenschutz

Polska
Dr. Magdalena Celeban
Inspector ochrony danych
Telefon: +48 885 988 808
E-Mail: iod.STW@stoelzle.com

Thank you!

Your message has been sent.