Stoelzle Union

Zásady ochrany osobních údajů

Ochranu vašich osobních údajů bereme velmi vážně. Proto s vašimi osobními údaji zacházíme samozřejmě vždy v souladu se zákonnými povinnostmi v oblasti ochrany osobních údajů. Jmenovali jsme kvalifikovaného a spolehlivého externího pověřence pro ochranu osobních údajů. K provádění externí ochrany osobních údajů je pověřena společnost UIMC Dr. Voßbein GmbH & Co KG (www.uimc.at/datenschutz).

V následujícím textu bychom vás rádi informovali o zpracování osobních údajů:

  1. Shromažďování a zpracování osobních údajů na našich internetových stránkách
  2. Zpracování údajů o zákaznících a dodavatelích (osobní údaje)
  3. Práva subjektů údajů (platí pro všechna vydání)
  4. Kontakt na inspektora ochrany údajů (platí pro všechna vydání)

Vyhrazujeme si právo tyto zásady ochrany osobních údajů čas od času pozměnit, aby vždy vyhovovaly zákonným požadavkům, nebo změnit naše služby v zásadách ochrany osobních údajů, např. zavedením nových služeb. V případě vaší revize a změny zásad ochrany osobních údajů budou platit nové zásady ochrany osobních údajů.

Naše internetové stránky můžete používat, aniž byste zveřejnili svoji totožnost. Pokud bychom na našich internetových stránkách požadovali vaše osobní údaje, např. v kontaktním formuláři nebo při registraci/přihlášení, a v případě dotazů na osobní údaje (například jméno, adresa nebo e-mailová adresa), prohlašujeme, že údaje jsou poskytovány dobrovolně. Poskytnuté informace používáme pro naše vlastní obchodní účely (zasílání požadovaných informací).

1.1. Kontaktní formulář

V případě jakýchkoli dotazů vám nabízíme možnost kontaktovat nás pomocí kontaktního formuláře, který je k dispozici na našich internetových stránkách. Proto je třeba vyplnit pole, která jsou označena jako povinná, aby bylo možné informace roztřídit a odpovědět na požadavky. Další informace lze poskytnout dobrovolně. Zpracování údajů za účelem navázání kontaktu s námi probíhá v souladu s čl. 6 odst. 1 věta 1 bod a. GDPR na základě vašeho dobrovolného souhlasu.

Osobní údaje shromážděné z kontaktního formuláře budou vymazány po vyřízení vaší žádosti a po uplynutí retenčních lhůt podle daňového a obchodního práva.

1.2. Přenos údajů

Bez vašeho výslovného souhlasu nedojde k přenosu dat třetím stranám pro komerční ani nekomerční účely. Vaše osobní údaje předáme třetím stranám pouze v případě, že je to legální v souladu s platnými zákony [např. na základě článku 6 GDPR] a/nebo pokud je to nezbytné. Do jisté míry jmenujeme poskytovatele služeb pro nezbytné zákonné zpracování údajů na základě článku 28 GDPR.

Hostitelem internetových stránek je společnost WP Engine a spravuje je společnost Bramauer Branding. Plná odpovědnost za zpracování údajů zůstává na nás. Dále na našich internetových stránkách do určité míry používáme doplňky jiného poskytovatele služeb. Níže naleznete podrobnosti.

1.3. Soubory cookie a pluginy

Tato stránka používá „cookies“. Cookies jsou textové soubory, které budou uloženy ve vašem počítači a umožní vám analýzu používání internetových stránek a rozpozná vás při vaší příští návštěvě těchto internetových stránkách. Instalaci souborů cookie můžete zabránit vhodným nastavením ve vašem prohlížeči nebo prostřednictvím oprávnění uvedených v banneru Cookie. To by však mohlo vést k tomu, že nebudete moci používat některé funkce tohoto webu. Naše internetové stránky používají různé doplňky od jiných poskytovatelů služeb. Podrobné informace naleznete níže.

Změňte nastavení souborů cookie

 

1.3.1. Borlabs Cookie

Tyto internetové stránky používají soubor Borlabs Cookie, který nastavuje technicky nezbytný soubor cookie (borlabs cookie), aby uložil váš souhlas se soubory cookie. Borlabs Cookie nezpracovává žádné osobní údaje. Borlabs cookie ukládá souhlas, který jste udělili při vstupu na internetové stránky. Chcete-li tento souhlas odvolat, jednoduše smažte soubor cookie ve svém prohlížeči. Když znovu zadáte/znovu načtete internetové stránky, budete znovu požádáni o souhlas se soubory cookie.

1.3.2. Google Tag Manager

Tyto internetové stránky využívají nástroj Google Tag Manager od společnosti Google LLC. Tag je fragment kódu JavaScript, který se používá k odesílání informací třetím stranám, jako je společnost Google. Nástroj Google Tag Manager je řešení, které umožňuje správu tagů internetových stránek uváděných na trh pomocí rozhraní. Google Tag Manager spravuje tagy Google (např. Google Analytics Tag), ale podporuje také tagy od poskytovatelů třetích stran. Samotný nástroj Tag Manager (který tagy implementuje) je doménou bez souborů cookie a neregistruje osobní údaje. Nástroj způsobí aktivaci dalších tagů, které mohou za určitých okolností zaregistrovat data. Google Tag Manager k těmto informacím nepřistupuje, ale informace předává třetím stranám prostřednictvím příslušných tagů (Google Analytics). Informace o tom, jak můžete zrušit zpracování svých osobních údajů pomocí příslušných tagů, najdete v části příslušného tagu uvedeného v tomto prohlášení o ochraně osobních údajů.

1.3.3. Webová analýza s Google Analytics

Pokud jste souhlasili s použitím sledovacích souborů cookie podle čl. 6 odst. 1 bodu a. GDPR při návštěvě našich internetových stránek, tyto internetové stránky používají Google Analytics, službu webové analýzy od společnosti Google Ireland Limited; Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko (dále „Google“) na základě vašeho souhlasu. Google Analytics používá takzvané cookies, textové soubory, které budou uloženy ve vašem počítači a umožní analýzu používání internetových stránek. Informace o používání internetových stránek vytvořené prostřednictvím souborů cookie (včetně vaší zkrácené adresy IP) jsou přenášeny a uchovávány na serveru Google v USA po dobu 14 měsíců. Google použije tyto informace k vyhodnocení používání internetových stránek, k přípravě zpráv o aktivitách na internetových stránkách pro poskytovatele internetových stránek a k poskytování dalších služeb souvisejících s používáním internetových stránek a internetu. Google může dále tyto údaje předat třetím stranám, např. úřady USA, pokud je to ze zákona požadováno nebo pokud třetí strany zpracovávají tyto údaje na žádost společnosti Google. V případě, že jste souhlasili s použitím sledovacích souborů cookie, ale chcete svůj souhlas později odvolat, můžete tak učinit příslušnou správou nastavení souborů cookie na našich internetových stránkách. Alternativně můžete do prohlížeče nainstalovat takzvaný doplněk.

Následující odkaz vás přivede k doplňku na internetových stránkách Google: tools.google.com/dlpage/gaoptout

1.3.4. Facebook

Naše internetové stránky odkazují na stránky Facebook. Tyto stránky provozuje společnost Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irsko). Namísto pluginů Facebooku jsme se rozhodli propojit pouze Facebook, takže při návštěvě našich internetových stránek nebudou vaše osobní údaje automaticky přeneseny na Facebook. Toto technické řešení nám také brání v automatickém shromažďování osobních údajů od vás v tomto ohledu. Při pouhém propojení se stránkami Facebooku zpracovává Facebook vaše osobní údaje, pouze pokud aktivně kliknete na tlačítko Facebook. Pokud jste již byli přihlášeni ke svému účtu na Facebooku, když jste navštívili naše internetové stránky, Facebook alespoň zpracuje informace o tom, které z našich internetových stránek jste navštívili s vaší IP adresou, v jakém čase a s jakým prohlížečem. Facebook může přenášet data třetím stranám, např. úřady USA, pokud to vyžaduje zákon, nebo pokud třetí strany zpracovávají údaje jménem Facebooku. Nemáme žádný vliv na typ a rozsah vašich osobních údajů zpracovávaných Facebookem.

Osobní údaje od vás shromažďujeme pouze prostřednictvím Facebooku, když se stanete aktivním na naší stránce fanoušků Facebooku, za kterou jsme společně s Facebookem odpovědní, a zveřejníme vaše osobní údaje. Poskytnutím údajů na naší stránce na Facebooku nám dáváte souhlas se zpracováním těchto údajů námi v souladu s čl. 6 odst. 1 bodem a. GDPR.

Další informace o zpracování naleznete v prohlášení o ochraně údajů Facebooku na: facebook.com/about/privacy

1.3.5. LinkedIn

Naše internetové stránky odkazují na stránky LinkedIn. Tyto internetové stránky provozuje společnost LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irsko. Místo používání doplňků odkazujeme pouze na LinkedIn. Vaše osobní údaje proto nebudou automaticky přeneseny na LinkedIn, když navštívíte naše internetové stránky. Při pouhém propojení se stránkami LinkedIn zpracovává LinkedIn vaše osobní údaje, pouze pokud aktivně kliknete na tlačítko LinkedIn. LinkedIn může data přenést na třetí strany, např. úřady USA, pokud to vyžaduje zákon, nebo pokud třetí strany zpracovávají údaje jménem společnosti LinkedIn. Nemáme žádný vliv na typ a rozsah vašich osobních údajů zpracovávaných LinkedInem.

Další informace o zpracování vašich údajů naleznete v zásadách ochrany osobních údajů LinkedIn na: linkedin.com/legal/privacy-policy

1.3.6. YouTube

Naše internetové stránky používají pro marketingové účely pluginy internetových stránek YouTube využívajících Google. Poskytovatelem je Google Ireland Limited; Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko. Připojení k serverům YouTube je navázáno, když navštívíte některou z našich internetových stránek, do kterých je zabudován plugin YouTube. IP adresa návštěvníka našich internetových stránek a také informace o tom, které internetové stránky daná osoba navštívila, je v procesu přenesena na YouTube, pokud jste deklarovali souhlas se shromažďováním a přenosem vašich osobních údajů podle čl. 6 odst. 1 bodu a. GDPR. Ke shromažďování a přenosu vašich osobních údajů na YouTube dochází, i když nemáte účet YouTube. Pokud však máte účet YouTube, lze vaše chování při procházení našich internetových stránek připsat vašemu osobnímu profilu YouTube. Tomu můžete zabránit odhlášením ze svého účtu YouTube před návštěvou našich internetových stránek. YouTube může údaje předat třetím stranám, např. úřady USA, pokud to vyžaduje zákon, nebo pokud třetí strany zpracovávají údaje jménem společnosti YouTube.

Další informace o zacházení s uživatelskými údaji najdete v Zásadách ochrany osobních údajů společnosti YouTube na: policies.google.com/privacy

1.4. Protokolování

Při každém přístupu na tyto internetové stránky budou vytvořeny a zpracovány protokoly pro statistické účely, přičemž jednotliví uživatelé zůstanou anonymní:

  • Zprostředkovatel (stránka z odkazu, pomocí kterého jste se dostali na tyto internetové stránky).
  • Hledané výrazy (podle vyhledávačů jako zprostředkovatel).
  • IP se vyhodnocuje, aby se určila země původu a poskytovatel.
  • Prohlížeč, operační systém, nainstalované pluginy a rozlišení obrazovky.
  • Doba strávená na internetových stránkách.

Uvedené údaje budeme zpracovávat na základě našich oprávněných zájmů podle čl. 6 odst. 1 věty 1 bodu f. GDPR pro následující účely:

  • Zajištění bezproblémového navázání připojení k internetové stránce.
  • Zajištění pohodlného používání internetových stránek.
  • Hodnocení bezpečnosti a také stability systému.
  • Pro další administrativní účely.

Vyhrazujeme si právo tyto údaje následně zkontrolovat, pokud máme konkrétní náznaky nezákonného použití. Údaje budou vymazány okamžitě, jakmile již nebudou potřebné pro účel, pro který byly shromážděny, nejpozději však po šesti měsících.

1.5. Odpovědnost za vlastní obsah

Obsah těchto stránek byl vytvořen s nejvyšší precizností. Nemůžeme poskytnout žádnou záruku za přesnost, úplnost a aktuálnost obsahu. Jako poskytovatel služeb zodpovídáme za vlastní obsah na těchto stránkách v souladu s obecnými zákony.

1.6. Odpovědnost za odkazy (obsah třetích stran jako poskytovatelů)

Je důležité rozlišovat mezi naším vlastním obsahem a odkazy (dále „odkazy“), které vedou k dalšímu obsahu od jiných poskytovatelů. Nemáme žádný vliv na obsah jimi odkazovaných internetových stránek. Zde je vždy za obsah odpovědný poskytovatel nebo provozovatel takových stránek.

 

Vaše práva: Viz níže
Kontakt na inspektora ochrany osobních údajů: Viz níže

My, jako smluvní partner (osobní údaje, B2B) vaší společnosti, zpracováváme osobní údaje týkající se vaší osoby pro přípra-vu nabídky, plnění smluv, vedení účetnictví a nákladového účetnictví na základě čl. 6 odst. 1 věty 1 bodu b. GDPR a k plnění smluvních a zákonných povinností (např. obchodní a daňové právo) na zá-kladě čl. 6 odst. 1 věty 1 bodu c. GDPR. Mezi námi a vaší společností existuje obchodní vztah. Z důvo-du externích požadavků (v rámci daňových a celních zákonů) se může stát, že osobní údaje týkající se vaší osoby budou porovnány se seznamy, které byly zveřejněny federálními úřady.

Dále mohou být údaje také zpracovávány pro legitimní účely v souladu s čl. 6 (1) větou 1 bodem f. GDPR, jako je průzkum vnitřního trhu, marketingové účely a interní statistiky. Oprávněné zájmy spočívají zejména v optimalizaci procesů a atribuci na základě nákladů. Vaše zájmy, základní práva a základní svobody budou náležitě zohledněny.

Vaše údaje používáme pouze k tomu, abychom vám poskytli informace o našich produktech, službách, událostech a další zajímavá fakta o naší společnosti, pouze pokud jste nám dali souhlas, nebo pokud jsme vás v rámci shromažďování údajů podle § 7 UWG (DE)/§ 107 TKG (AT) adekvátně informovali. S touto službou můžete kdykoli vyjádřit nesouhlas, a to s účinkem do budoucna.

Vámi poskytnuté údaje jsou nezbytné pro realizaci smluvního vztahu. Bez těchto údajů nemůžeme plnit smlouvu uzavřenou s vaší společností.

2.1. Převod

Externí poskytovatelé služeb

Vaše osobní údaje jsou částečně předávány externím poskytovatelům služeb (např. daňový účetní, právní podpora). Do určité míry mohou k vašim údajům přistupovat externí poskytovatelé služeb (v rámci zpracování údajů o objednávce v souladu s čl. 28 GDPR). V těchto případech jsou poskytovatelé služeb vázáni pokyny, což je zajištěno odpovídajícími smlouvami. Externí poskytovatelé služeb se mohou částečně nacházet i mimo EU. I tyto společnosti zajišťují odpovídající úroveň ochrany osobních údajů tím, že s námi uzavírají standardní smluvní doložky EU. Předpisy jsou k dispozici na vyžádání.

Globálně působící skupina Stoelzle Glass Group

Abychom vám poskytli optimální informace a služby týkající se výše uvedených účelů, budou informace o smluvním vztahu (včetně osobních údajů) přenášeny v rámci naší globální fungující skupiny Stoelzle Glass Group (včetně USA a Ruska, mimo EU/EHP). Dokonce i společnosti ve skupině, které se nacházejí mimo EU, zajišťují odpovídající úroveň ochrany údajů uzavřením standardních smluvních doložek EU s námi. Předpisy jsou k dispozici na vyžádání.

2.2. Uchování a mazání údajů

Vaše osobní údaje jsou uchovávány tak dlouho, jak je potřeba pro výše popsané účely. Údaje jsou mazány nejpozději po ukončení smluvního vztahu, zákonem požadované doby uchovávání daňového, obchodního a občanského práva.

 

Vaše práva: Viz níže
Kontakt na inspektora ochrany osobních údajů: Viz níže

Tímto vás informujeme, že podle článku 15 a násl. GDPR máte právo na získání informací o dotčených osobních údajích, jakož i na opravu nebo vymazání či omezení zpracování nebo právo vznést námitku proti zpracování, jakož i právo k přenositelnosti osobních údajů. Stejně tak máte podle článku 77 GDPR právo podat stížnost u dozorového úřadu pro ochranu osobních údajů, pokud se domníváte, že zpracováním vašich osobních údajů dochází k porušování předpisů uvedených v GDPR. Je-li zpracování založeno na čl. 6 odst. 1 bodu a. GDPR nebo čl. 9 odst. 2 bodu a. GDPR (souhlas), máte také právo kdykoli odvolat souhlas, aniž byste ovlivnili zákonnost zpracování na základě souhlasu až do odvolání.

  • Právo na informace podle článku 15 GDPR
    Máte právo požadovat informace o tom, zda a v jakém rozsahu jsou vaše osobní údaje zpracovávány (zejména účel zpracování, příjemce údajů, doba uchovávání, atd.).
  • Právo na opravu podle článku 16 GDPR
    Máte právo požadovat opravu vašich uložených údajů, pokud jsou nesprávné nebo neúplné. To zahrnuje právo na doplnění informací prostřednictvím dalších prohlášení nebo komunikace.
  • Právo na výmaz podle článku 17 GDPR
    Máte právo požádat o vymazání svých osobních údajů. To platí například v případě, že údaje již nejsou požadovány pro účely, pro které byly shromážděny, nebo pokud musí být údaje vymazány z důvodu zákonných povinností. Toto právo však lze v jednotlivých případech vyloučit.
  • Právo na omezení zpracování osobních údajů podle článku 18 GDPR
    Máte právo omezit zpracování vašich osobních údajů. To platí například v případě, že jsou vaše osobní údaje nesprávně zaznamenány nebo je zpracování údajů nezákonné. Pokud je zpracování omezeno, mohou být osobní údaje zpracovávány pouze v úzce definovaných případech.
  • Právo na přenos údajů podle článku 20 GDPR
    Máte právo požadovat přenos vašich osobních údajů ve společné elektronické, strojově čitelné datové formě pro vás nebo pro osobu, kterou chcete jmenovat, pokud jste tyto údaje poskytli sami.
  • Právo na námitku podle článku 21 GDPR
    Máte právo z důvodů, které vyplývají z vaší konkrétní situace, kdykoli vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů s účinností do budoucna, pokud je zpracování údajů prováděno za účelem ochrany oprávněných zájmů (viz čl. 6 odst. 1 body e., f. GDPR). V případě vaší námitky bude zkontrolováno, zda jsou splněny zákonné požadavky na zpracování vašich osobních údajů, a pokud tomu tak není, bude od jakéhokoli dalšího zpracování vašich osobních údajů upuštěno.
  • Právo podat stížnost u dozorového úřadu pro ochranu údajů podle článku 77 GDPR
    Máte právo kdykoli kontaktovat dozorový úřad Evropské unie nebo členských států ohledně jakéhokoli porušení předpisů o ochraně osobních údajů.

 

Kontaktní údaje odpovědného orgánu dozoru

Austrian Data Protection Authority
Barichgasse 40-42, A-1030 Vídeň
Telefon: +43 1 52 152-0
E-Mail: dsb@dsb.gv.at

Máte-li jakékoli dotazy týkající se zpracování osobních údajů, můžete kontaktovat našeho pověřence pro ochranu osobních údajů, který je k dispozici s jeho týmem v případě jakýchkoli žádostí o informace, obecných žádostí nebo stížností.

Dr. Jörn Voßbein
UIMC DR. VOSSBEIN GmbH & Co KG
Fleischmarkt 1/6/12, A-1010 Vídeň

Telefon: +43 1 20 5107 3383
E-Mail: datenschutz.stoelzle@uimc.at
uimc.at/datenschutz